Herkese iyi akşamlar. Bu akşam çok kolay ve çok lezzetli bir tarifim var. Et, tavuk yemeklerinizin yanında garnitür olarak sunabileceğiniz gibi, tek başına da yiyebileceğiniz bu pratik tarifi denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 küçük boy karnabahar
köri(istenilen miktarda)
zeytinyağı
tuz
1 diş dövülmüş sarımsak
Hazırlanışı:Ayıklanıp, yıkanan karnabahar çiçeklerine ayrılıp, haşlanır. Haşlanan karnabahar çiçekleri bir kaba alınır ve ılınması beklenir. Karnabahar ılınınca bir çatal yardımı ile iyice ezilir. Kaba istenilen miktarda köri, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsak konulur ve ezilmiş karnabahar ile iyice harmanlanana kadar karıştırılır. Servis tabağına alınan ezme servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 küçük boy karnabahar
köri(istenilen miktarda)
zeytinyağı
tuz
1 diş dövülmüş sarımsak
Hazırlanışı:Ayıklanıp, yıkanan karnabahar çiçeklerine ayrılıp, haşlanır. Haşlanan karnabahar çiçekleri bir kaba alınır ve ılınması beklenir. Karnabahar ılınınca bir çatal yardımı ile iyice ezilir. Kaba istenilen miktarda köri, zeytinyağı, tuz ve dövülmüş sarımsak konulur ve ezilmiş karnabahar ile iyice harmanlanana kadar karıştırılır. Servis tabağına alınan ezme servis edilir.
AFİYET OLSUN.