12 Mayıs 2014 Pazartesi

Lorlu Tavuk Sarma

Herkese güzel bir hafta dilerim.  Tavuk göğsü genelde kuru olduğu için bir takım eklerle desteklendiğinde daha lezzetli oluyor.  Bu tarifte tavuk göğsünü tek başına kuru bulanlar için alternatif bir tarif olabilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet tavuk göğsü
200 gr. lor peynir
1 demet maydanoz
6 adet kuru domates
1 çay bardağı ceviz içi
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Tavuk göğüsleri et döveceği ile iyice dövülüp inceltilir.(Alırken benim gibi kasaba da dövdürebilirsiniz) Tavuklar zeytinyağının içine konulup buzdolabında 1 saat dinlendirilirler. Diğer tarafta kurutulmuş domatesler 5 dak. sıcak suda bekletilirler. Süzülen domatesler küçük küçük doğranırlar. Lor peyniri  bir kaba konulur, içine doğranmış maydanoz, kuru domates, küçük küçük parçalara ayrılmış ceviz, tuz, karabiber konulur ve hepsi börek içi kıvamına gelene kadar karıştırılır. Tavukların içlerine harçtan konulur ve sarılır.  Sarılı haldeki tavuklar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulurlar.  Önceden ısıtılmış fırında 200 'C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirilirler. Fırından çıkarılan  tavuk sarmalar servis tabağına alınıp, sıcak sıcak servis edilir.
AFİYET OLSUN.