16 Eylül 2016 Cuma

Çilekli Dondurma

Herkese iyi akşamlar. Eylül ayının sonlarına yaklaşmamıza rağmen havalar oldukça sıcak. Bu nedenle sizlere yapımı çok basit bir dondurma tarifi vermek istiyorum. 
Afiyet olsun.
Malzemeler: 2 kişilik
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı çilek
1 tatlı kaşığı pudra şekeri (isteğe bağlı)
Yapılışı:Yıkanıp temizlenen çilekler ortadan ikiye bölünür. Tüm malzemeler bir kaba alınıp blenderdan geçirilir. Hazırlanan karışım dondurma kaplarına  paylaştırılır. Yaklaşık 6 saat buzlukta bekletilen dondurmalar dolaptan çıkarılıp, soğuk olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

14 Eylül 2016 Çarşamba

Tepsi Kebabı

Herkese günaydın. Bayramda konuklarınıza değişik bir tat sunmak isterseniz Antakya'da yediğim ve lezzetine hayran kaldığım tepsi kebabını öneririm. Kalabalık sofralar için genişce bir tepside yapılan tepsi kebabı, Antakya ve yöresinde özel günlerin yemeği olarak kabul ediliyor.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg. orta yağlı kıyma
1 demet maydanoz
2 domates
4 yeşil sivri biber
1 kırmızı biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
tuz
karabiber
Hazırlanışı: Maydanozlar ince ince kıyılır. Sarımsaklar dövülür. Bir kırmızı biber ve iki yeşil sivri biber  ince ince doğranır.(Malzemeyi iyice karışması için rondo ile çekebilirsiniz.) Karışım kıymanın içerisine eklenir,  tuz ve karabiber de konularak hepsi iyice yoğurulur. Yoğurulan kıyma elle bastırılarak tepsiye yayılır. Üzerine su ile açılan salça dökülür. Dilimlenen domatesler ve  sivri biberler de üzerine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında 200 C'de yaklaşık 40-45 dak. pişirilir.
Fırından çıkarıldıktan sonra sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

12 Eylül 2016 Pazartesi

Bayramınız Kutlu Olsun

Barış dolu, sevgi dolu, huzurlu neşeli Bayramlar dilerim. Bayramınız Kutlu Olsun.

11 Eylül 2016 Pazar

Kahveli Muhallebi

Herkese günaydın. Bayram için hafif tatlı tarifi arayanlara  alternatif bir  tarifim var. Afiyet olsun.
Malzemeler. 
4,5 su bardağı süt
yarım su bardağı sıcak su
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
3 tatlı kaşığı granül kahve
Hazırlanışı:Granül kahve yarım su bardağı sıcak suyun içinde karıştırılarak  eritilir. Süt, kahve ve  pirinç unu bir tencerede iyice karıştırılarak kaynatılır. Koyulaşmaya başlayınca şekeri ilave edilir ve karıştırılmaya devam edilir. Muhallebi kıvamına gelince vanilya eklenip bir iki karıştırılıp, altı kapatılır. Kaselere konulur ve buzdolabında soğutulur. İyice soğuduktan sonra üzeri isteğe bağlı olarak süslenerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...