Nohut Kavurması

30 Kasım 2015 Pazartesi

Herkese iyi akşamlar. Haftanın ilk tarifi hem salata olarak hem de ana öğün olarak yenebilecek bir tarif. Afiyet olsun.
Malzemeler.
1su bardağı haşlanmış nonut
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı salça
yarım demet maydanoz
yarım çay bardağı su
zeytinyağı
tuz
kara biber
kırmızı biber
Hazırlanışı:
Tavada zeytinyağı ısıtılır doğranmış soğan konulur ve kavrulur. Ardından salça tavaya eklenir ve birlikte karıştırılır. Haşlanmış nohut, tuz, kara biber ve kırmızı biber eklenir ve hepsi birlikte bir iki dakika çevrilirler. Yarım çay bardağı su eklenir ve su çekene kadar pişirilir. Son olarak ince ince kıyılmış maydanoz tavaya eklenir ve birlikte bir iki çevrildikten sonra nohut servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN

Somon Salata

25 Kasım 2015 Çarşamba

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam hem lezzetli, hem de son derece sağlıklı bir salata tarifim var.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket somon füme
1 demek roka
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
zeytinyağı
tuz
1 limonun suyu
Hazırlanışı:
Tüm yeşillikler ayıklanıp, yıkanır ve doğranırlar. Bir kaba konulan doğranmış yeşilliklerin üzerine doğranmış somonlar eklenir.Limon suyu, tuz ve zeytinyağı bir kapta iyice karıştırılıp, salatanın sosu hazırlanır. Sos salatanın üzerine dökülür ve hafifçe karıştırılıp, iyice harmanlanır.Servis tabağına alınan salata servis edilir.
AFİYET OLSUN

Fesleğenli Karnabahar

23 Kasım 2015 Pazartesi

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam kış sebzelerinden pek sevilmeyen karnabahar için kolay ve değişik tarif arayanlar için alternatif bir tarifim var. Diğer karnabahar tariflerime de aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Kıymalı Karnabahar
Fırında Mozarella Peynirli Karnabahar
Karnabahar Çorbası
Tavada Karnabahar
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 adet küçük boy karnabahar
2 adet havuç
Kuru fesleğen
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Karnabahar temizlenip, yıkanır. Havuçlar soyulup, yıkanır ve dilimlenir. Karnabahar küçük çiçeklere ayrılıp, buharda havuçlarla birlikte  hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Teflon tavaya  çok az zeytinyağı konulur ve tava ısıtılır. Isınan tavaya haşlanmış karnabahar ve havuçlar konulur ve karnabahar çiçeklerinin rengi dönene kadar sotelenir.  Tavaya tuz, karabiber ve bol kuru fesleğen eklenir ve karnabahar ve havuç baharatlarla harmanlanır.Bir iki çevrildikten sonra ocağın altı kapatılır. Servis tabağına alınan karnabahar sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Peynirli Kek

21 Kasım 2015 Cumartesi

Herkese güzel bir hafta sonu dilerim. Hafta sonu keyfinize keyif katacak bu güzel keki çayınızın yanında size eşlik etmesi için mutlaka denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Sofra Dergisinden alınmıştır)
8 kişilik
3 adet yumurta
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
3,5 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
150 gr.rendelenmiş beyaz peynir
1 demet dereotu
2,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı çörek otu
Hazırlanışı:
Yumurtalar bir kasede çırpılır.İçine eritilmiş tereyağı, zeytinyağı ve yoğurt eklenip karıştırılır. Hazırlanan karışımdan kekin üzerine sürmek için 2 yemek kaşığı ayrılır. Kalan karışımın içine elenmiş un, kabartma tozu, rendelenmiş beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve tuz eklenip yoğurulur. Yağlanmış fırın tepsisine (ben kek kalıbı kullandım)  hamur yayılır. Üzerine ayrılan karışım sürülüp, çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış fırında 170 C'de 40 dak. pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra ılınması için bekletilir. Ilınınca dilimlenip, çay eşliğinde, çocuklara da süt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Elma Marmelatı

14 Kasım 2015 Cumartesi

Herkese güzel bir haftasonu dilerim. En sağlıklı meyvelerden elmanın marmelatını henüz denemediyseniz bu tarif ile hemen denemenizi öneririm.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo elma
1 kilo şeker
1 tatlı kaşığı  tarçın
2,3  damla limon suyu
Hazırlanışı:
Elmalar yıkanır, ayıklanır ve küçük küçük doğranır. Bir tencereye konulan elmaların üzerine şeker ve tarçın eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı su çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir. Kıvamlı bir hal alınca ocaktan alınır ve el blendırı ile püre haline getirilir. Püre haline getirilen elma marmelatı bir iki taşım daha kaynatılır ve limon suyu eklenip altı kapatılır. Marmelat kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca kavanozların ağzı kapatılır.
AFİYET OLSUN.

Muzlu Cevizli Kek

7 Kasım 2015 Cumartesi

Herkese merhaba. Hafta sonu için güzel bir kek tarifim var bugün. Afiyet olsun.
Malzemeler:(Tarif Beyaz Fırın Kurabiyeler kitabından alınmıştır)
2 tane olgun muz
270 gr. toz şeker
100 gr.sıvı yağı
2 tane yumurta
180 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
yarım çay kaşığı karbonat
yarım çay kaşığı tarçın
tuz
60 gr. ceviz içi
Hazırlanışı:
Fırın 175 C'de ısıtılır. 30x20cm.ölçülerinde dikdörtgen bir kek kalıbı hafifçe yağlanır. Muzlar ezilip bir kaba konulur. Kaba toz şeker, sıvı yağı, yumurta, un, kabartma tozu, karbonat, tarçın, tuz eklenir ve hepsi karıştırılır. Kırılmış cevizler de kaba ilave edilir ve biraz daha karıştırılır. Hazırlanan karışım kalıba dökülür. 25-30 dak. pişirilir. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır. Dilimlenip servis tabağına alınan kek  çay ve çocuklar için süt ile ikram edilir.
AFİYET OLSUN.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino