Kuzu Tandır

26 Eylül 2015 Cumartesi

Herkese bayramın 3.gününden selamlar. Bu akşam sizlere lezzeti ve sunumu ile Bayram sofralarına yakışan bir tarifim var. Afiyet olsun.
Malzemeler.
1 adet  bütün kemikli kuzu kol
tuz
karabiber
zeytinyağ
Hazırlanışı:
Kuzu kol zeytinyağı, tuz ve karabiber ile ovulur ve kızgın tavada her iki tarafı da döndürülerek mühürlenir. Mühürlenen kuzu kol geniş bir tencereye alınır ve çok kısık ateşte hiç su konulmadan 3 saat pişirilir.(Et kendi suyunu salıp, çekeceği için su koymanıza gerek yoktur.) Ara sıra et çevrilerek her tarafının iyice pişmesi, kızarması sağlanır. 3 saat sonunda etler kemikten kolaylıkla ayrılmaya başlayınca ocaktan alınır. Etler kemiklerinden  sıyrılır. Servis tabağında  sade pilav üzerine konularak sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Bayramımız Kutlu Olsun.

24 Eylül 2015 Perşembe

Herkesin mutlu olacağı, ailesi ve sevdikleriyle birlikte geçireceği güzel bir bayram olsun. Bayramınız Kutlu Olsun.


Fıstıklı Kadayıf Lokmaları

18 Eylül 2015 Cuma

Herkese iyi akşamlar. Bayram için  hafif ve kolay bir tatlı yapmak isteyenler için çok lezzetli ve basit tarifim var. Denerseniz pişman olmazsınız. Afiyet olsun.
Malzemeler: (6 kişilik) Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır.
400 gr. tel kadayıf
200 gr. tereyağı
400 gr.antep fıstık içi
şerbet için:
2 su bardağı toz şeker
1 su  bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu
Hazırlanışı: Kadayıf ufak parçalar halinde koparılır ve küçük muffin kaplarının tabanına  paylaştırılır. Üzerlerine havan tokmağı ile bastırılır ve kadayıfların kalıpların içine iyice yerleşmesi sağlanır. Kurumaları için 1 gece oda ısısında bekletilir. Tereyağı kısık ateşte eritilir ve süzgeçten geçirilir. Kuruyan kadayıfların üzerine kaşıkla eritilmiş tereyağı dökülür ve önceden ısıtılmış fırında 180 C'de kadayıflar kızarıncaya kadar yaklaşık 15 dak.pişirilir. Fırından çıkarılıp 5 dak. bekletilir.  Kadayıf çanakları dikkatlice kalıplardan çıkarılıp, kağıt havlu üzerine dizilir. Şurup için şeker ile su tencereye konulur ve orta ateşte kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra limon suyu eklenir 10 dak. daha kaynatılır.  Portakal suyu ile tatlandırıp, fıstıklar şerbete ilave edilir. Birkaç dakika birlikte pişirilir. Fıstık  karışımı kaşık yardımı ile kadayıfların içine doldurulur ve soğuduktan sonra servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino