Fındıklı Kurabiye

31 Ekim 2014 Cuma

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam yemeye başlayınca duramayacağınız lezzette bir kurabiye tarifim var. Hafta sonu deneyin bana hak vereceksiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 paket  oda sıcaklığında tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı dövülmüş fındık
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için:
tarçın
pudra şekeri
Hazırlanışı:
Bir kapta tereyağı, zeytinyağı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozu karıştırılır. Karışıma aldığı kadar un ilave edilip  yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelen hamura dövülmüş fındık eklenir ve birlikte yoğurulur. Hamurdan küçük parçalar alınır ve avuç içerisinde yuvarlanıp  yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış fırında 180 'C'de üzerleri kızarana kadar pişirilir.  Tarçın ve pudra şekeri bir kapta karıştırılıp, harmanlanır. Fırından çıkarılan kurabiyeler ılınınca  üzerlerine bu karışım serpilir ve servis tabağına alınarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Fırında Kaburga

27 Ekim 2014 Pazartesi

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam yapımı son derece kolay bir et tarifi vermek istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo kaburga
zeytinyağı
tuz
kuru nane
karabiber
kırmızı biber
kekik
biberiye
Hazırlanışı: Tüm baharatlar bir kapta zeytinyağı ile birlikte iyice karıştırılıp, harmanlanır  ve sos hazırlanır.  Etler hazırlanan bu  sosa yatırılır ve 1, 2 saat buzdolabında dinlendirilir. Dolaptan çıkarılan etler fırın torbasına konulur ve önceden ısıtılmış fırında 180 'C'de  iyice kızarana kadar  (yaklaşık 30-40 dak.) pişirilir. Etler piştikten sonra fırın poşetinden çıkarılır ve servis tabağına alınıp, elma dilim patates ile sıcak olarak servis edilir. 
AFİYET OLSUN.

Dereotlu Poğaça

17 Ekim 2014 Cuma

Herkese iyi akşamlar. Haftasonu   çayınızın  yanına  nefis bir poğaça tarifim var. Tarifi sevgili Suzan'ın blogundan aldım. Tarifin orjinaline buradan ulaşabilirsiniz.  Afiyet olsun.
Malzemeler: 30 adet
Alabildiğince un (3,5 -4 su bardağı)
125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
yarım çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine sürülecektir)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
Un ve dereotu hariç tüm malzemeler karıştırılır. Un  karışıma azar azar ilave edilip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğurulur. İnce ince kıyılmış dereotu hamura eklenir ve karıştırılır. Hamurdan parçalar kopartılır,  elde şekil verilip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, önceden ısıtılmış fırında 180 'C de üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerinin  rengi dönünce fırından çıkarılır ve  soğuyunca çay ile servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Mantarlı Girit Kabak Dolması

14 Ekim 2014 Salı

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam hem sağlıklı, hem de lezzetli bir tarifim var. Genelde etli olarak pişirdiğim Girit kabak dolmasını mantarlı yaparak alternatif bir tat yakaladım. Denerseniz pişman olmazsanız. Afiyet olsun.
Malzemeler:
6 adet Girit kabağı
100 gr. mantar
2 adet çarliston biber
2 adet kırmızı biber
tuz
karabiber
zeytinyağı
yarım demet dereotu
Hazırlanışı:
Yıkanan  kabakların tepeleri şapka şeklinde kesilip, içleri oyulur ve içler atılmayıp,  kullanılmak üzere kenara ayrılır. Tavaya zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Minik minik doğranmış biberler tavaya konulur ve çevrilerek sotelenir. Ardından temizlenip, doğranmış olan mantarlar da tavaya eklenir ve sotelenir. Son olarak kabakların içinden çıkan kabak tavaya eklenir. Tuz  ve karabiber ekilip, tüm malzeme bir iki dakika çevrilerek, karıştırılır ve ocağın altı kapatılır. Kabakların alt kısmında bir iki yere  bıçak ile  minik çizik atılır. Kabakların içine mantarlı harçtan  konur ve şapka kapaklar kapatılır. Kabaklar tencereye dizilir. Bir su bardağı su ve zeytinyağı kabakların üzerine gezdirilir ve kapağı kapatılıp yarım saat pişirilir. Yarım saat sonra kabaklar narince tencereden alınıp, fırın için bir kaba alınıp, tenceredeki su üzerine gezdirilip, önceden ısıtılmış fırında 180' C de 10-15 dak. pişirilip, hafif renkleri dönünce fırından çıkarılır. Üzerlerine kıyılmış dereotu serpilen kabaklar sıcak olarak servis edilirler.
AFİYET OLSUN.

Hünnap Marmelatı

10 Ekim 2014 Cuma

Herkese merhaba. Bu akşam size herkes tarafından çok fazla bilinmeyen ve sadece kısa bir süre tezgahlarda gördüğümüz bir meyve olan hünnaptan yapılan marmelat tarifi vereceğim.  Marmara ve Güney Anadolu’da yetişen hünnapın şifa deposu olduğu belirtilmektedir. Kanı temizleyip bağırsakları çalıştıran hünnap, streste vücudun kendini tekrar inşa etmesini hızlandırıyor. Nezle ve soğuk algınlığına karşı direnci artıyor. Şekeri dengeliyor. Zihni ve bedeni yorgunluk, zafiyet, ağrı kaynaklı uykusuzluk durumlarında insana güç veriyor. Ateşi de düşürüyor. Meyve olarak tükettiğimiz hünnapın   marmelatını  özellikle kaymakla beraber yediğinizde  çok beğeneceğinize eminim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kg. hünnap
1 kg. toz şeker
Hazırlanışı:
Yıkanan hünnapların çekirdekleri çıkarılıp, doğranır. Doğranan hünnaplar bir tencereye konulur ve üzerine toz şeker eklenir. Toz şeker eriyip, saldığı suyu çekip, kıvamlı bir hal alana kadar pişirilir. Kıvamlı bir hal alınca altı kapatılır ve el blendırı ile püre haline getirilir. Püre olan hünnap süzgeçten geçirilerek  kabuklarından ayrılır. Süzgeçten geçirilen hünnap tekrar tencereye konulup bir taşım kaynatılır ve  altı kapatılır. Kavanozlara alınıp, soğuması beklenir. Soğuyunca ağzı kapatılır. 
AFİYET OLSUN.

Biberli Mantarlı Omlet

7 Ekim 2014 Salı

Bayram tatilinin bu son gününde güzel bir kahvaltı yapmak, sofranızı lezzetli bir omletle şenlendirmek isterseniz  biberli, mantarlı omlet tarifi tam size göre olabilir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
2 tane yumurta
1 tane çarliston biber
1 tane kırmızı biber
5 tane kültür mantarı
tuz
karabiber
zeytinyağı
Hazırlanışı:
 Yumurtalar bir kapta  tuz ve karabiberle birlikte çırpılır.  Bir tavaya zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Küçük küçük doğranmış biberler tavaya konulur ve sotelenirler. Dilimlenmiş mantarlar konulur ve sotelenirler. Çırpılmış yumurta tavaya malzemelerin üzerine  dökülür.  Kısık ateşte pişirilir.  Pişince  dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Fırında Kuzu Gerdan

6 Ekim 2014 Pazartesi

Herkese iyi akşamlar. Kurban Bayramının 3.günü size et tarifi vereceğim. Sade pilav ile ya da patates ile servis edilen bu tarif son derece kolay ve lezzetli. Afiyet olsun.
Malzemeler:
4 adet kuzu gerdan
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kuzu gerdanlar yıkanır ve süzülür. Zeytinyağı tavada ısıtılır ve etlerin iki tarafı da kızartılır. Tuz ve karabiber ekilen etler fırın poşetine konulur. Üzerinde delikler açılan fırın poşeti daha önceden ısıtılmış fırında 200'C'de etler iyice pişene kadar (30-45 dak.arası) fırında tutulur. Pişen gerdanlar sade pilav ya da patates ile birlikte sıcak olarak servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Bayramımız Kutlu Olsun

4 Ekim 2014 Cumartesi

Tüm sevdiklerimizle geçireceğimiz güzel bir bayram dilerim. Kurban Bayramımız Kutlu Olsun.

Lor Tatlısı

1 Ekim 2014 Çarşamba

Herkese iyi akşamlar.  Bayrama sayılı günler kala  bayram tatlısı düşünenlere  yapımı  çok kolay bir tarifim var. Tarifi sevgili Mine'den  (Mis Kokulu Lezzetler) aldım. Tarifin orijinaline  buradan ulaşabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler: 20 adet
2 adet yumurta
250 gr.tatlı lor peynir
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı un
yarım su bardağı pirinç unu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şurup için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
yarım limonun suyu
üzeri için:
antep fıstığı, hindistan cevizi
Hazırlanışı:
Şurup için şeker ve su tencerede yaklaşık 10 dak. kaynatılır ve limonun suyu ilave edilip soğumaya bırakılır. Diğer tarafta tatlı lor bir kasede yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır. Ardından sırasıyla şeker, un, pirinç unu, vanilya ve kabartma tozu eklenir ve hepsi karıştırılır. Hamurdan küçük parçalar alınıp, yuvarlanıp fırın tepsisine konulur. (Hamuru krema sıkma torbasına koyup, yıldız uç ile şekil verebilirsiniz)  175'C'de üzeri iyice  kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan tatlının üzerine soğumuş şerbet dökülür. Servis tabağına alınan tatlının  üzerine   ince dövülmüş  antep fıstığı ya da hindistan cevizi  serpilip servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino