Kabak Kavurması

29 Eylül 2014 Pazartesi

Herkese iyi akşamlar. Bu akşam sizlerle çok hafif ve lezzetli bir tarif paylaşacağım.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
500 gr. kabak
10 adet kuru domates
1 adet kuru soğan
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Yıkanıp, soyulan kabaklar doğranır. Teflon tavaya zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Küçük küçük doğranan soğan tavaya konulur ve pembeleşene kadara çevrilir. Küçük küçük doğranmış kuru domates soğanlara eklenir ve birlikte çevrilir. Son olarak kabaklar  eklenir ve kısık ateşte hafif hafif karıştırılarak kavrulur. Kabakların yarısına kadar gelen sıcak su, tuz ve karabiber eklenir ve su çekene kadar pişirilir. Su çekince ocağın altı kapanır. Servis tabağına alınan kabak kavurması sıcak sıcak servis yapılır. İstenirse üzerine sarımsaklı yoğurt da konulabilir.
AFİYET OLSUN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino