24 Mayıs 2013 Cuma

Fındıklı Burma Tatlısı

Herkese güzel bir akşam ve haftasonu dilerim.  Bu akşam sizlerle yapımı çok basit ama lezzeti bir o kadar nefis bir tarif paylaşacağım.
Afiyet olsun.(Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır)
Malzemeler: 8 kişilik
6 baklava yufkası
150 gr.eritilmiş tereyağı
1,5 su bardağı dövülmüş fındık (tarifin orjinalinde ceviz içi kullanılmış)
şerbet için:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
Hazırlanışı:
Şeker, su ve limonun suyu tencereye alınıp kaynatılır. Kısık ateşte 20 dak. daha kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Üç baklava yufkası aralarına yağ sürülerek üst üste dizilir. Üzerine badem serpiştirilir(ceviz ya da fıstık ta kullanabilirsiniz) ve yufkalar oklavaya sarılır. Daha sonra iki kenarından ortaya doğru iterek büzüştürülür ve yağlanmış tepsiye alınır. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Üzerlerine yağ sürülüp 190 C'ye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkarılınca üzerlerine soğumuş şerbet gezdirilerek dökülür. 1 saat dinlendirilir. Dilimlenip servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

21 Mayıs 2013 Salı

Soğuk Bezelye Çorbası

Sıcaklar bu kadar erken  gelince serinleten ve ferahlık veren tariflere geçmek gerek  diye düşündüm ve bu sıcaklarda  rahatlıkla yenilebilecek son derece sağlıklı bir çorba tarifini sizlerle paylaştım. (Tarif Adım adım 62 çorba isimli kitaptan alınmıştır.)
Afiyet olsun.
Malzemeler:  4 kişilik
300 gr. ayıklanmış bezelye
1 adet kuru soğan (küp küp doğranmış)
1 adet yeşil elma (ayıklanmış ve sekize bölünmüş)
yarım demet nane(ince ince doğranmış)
8 su bardağı su
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Nane hariç tüm malzemeler bir tencereye konulur. Tencereye su eklenir ve 30 dak. kaynatılır. Blenderdan geçirilip biraz soğutulur. Doğranmış nane çorbaya eklenir ve tekrar blenderdan geçirilir. Buzdolabında soğutulur ve soğuk olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Teşekkürler Knorr

Bu sevimli güzel sepet  ile ürünlerinden gönderen Knorr'a teşekkürler.

12 Mayıs 2013 Pazar

Paella


Tüm annelerin Anneler Günü Kutlu Olsun. İspanyolların ünlü yemeği Paella'nın  İspanya'nın farklı bölgelerinde değişik versiyonları yapılıyor. Barselona gibi deniz kıyısı  yerlerde  deniz ürünleriyle yapılırken deniz kıyısından uzaklaştıkça tavuk veya etle yapılıyor. Paella'nın yapıldığı geniş yayvan iki kulplu tavaya da Paella adı veriliyor. İspanya'dan Paella yapmak için sipariş verdiğim Paella tavam  gelince hemen  Barselona'da yediğime bire bir sadık kalıp deniz ürünlü bir Paella  yaptım. (Tavuklu ve etli olana bezelye, yeşil, kırmızı biber gibi garnitürlerde konulabiliyor)
 Paella tavamı Barselona'dan bana getiren sevgili Dilek ve Burak'a tekrar teşekkür ederim.
Malzemeler.(3 kişilik)
12 adet büyük karides
300 gr. Fener balığı (beyaz etli herhangi bir balık olabilir)
1 adet kalamar
5 adet  kabuklu midye
150 gr. kum midyesi
1 su bardağı pirinç (baldo tercih edilmeli)
2 diş sarımsak
2 adet domates
zeytinyağı
tuz
karabiber
1 tutam safran
2 su bardağı su

 Hazırlanışı
Bir tavada zeytinyağı ısıtılır. Fleto halindeki fener balığı küp küp doğranır ve zeytinyağında hafifçe sotelenir. Fener balığı tavadan alınır ve tavaya halkalar halinde dilimlenmiş olan kalamar konulur ve hafifçe sotelenir. Kalamar tavadan alınır ve tavaya karidesler konulur karidesler tavada hafifçe sotelenir. Karidesler alınıp, tavaya kum midyeleri konulur ve hafifçe sotelenirler.(Tüm deniz ürünleri daha sonra pirinçle birlikte pişecekleri için çok hafif, renkleri dönmeden sotelenir) Kabuklu midyeler 10 dak. tuzlu ve sirkeli kaynar suda pişirilir, süzülür ve kenara konulur. Safran tutamı bir bardak suya konulur ve karıştırılıp dinlenmeye (renginin çıkması için) bırakılır. Domateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Paella tavasına zeytinyağı konulur ve ısıtılır. Sarımsaklar tavaya konulur ve sotelenir. Ardından domatesler tavaya konulur ve çevrilerek pişirilirler.  Ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş pirinç tavaya konulur ve tane tane olana kadar kavrulur. Ardından kalamar, fener balığı, karides ve kum midyeleri tavaya konulur, tuz ilave edilir ve hepsi birlikte çevrilip harmanlanırlar.Safranlı su  ve bir su bardağı su tavaya konulur ve orta hararetli ateşte pişmeye bırakılır. Paella  suyunun tamamına yakını çekince (pirinç suyun tamamını çekmemeli çok hafif  sulu kalmalıdır) ocağın altı kapatılır. Kabuklu midyeler paellanın üzerine yerleştirilir ve  paella kendi tavası içinde  servis edilir.
AFİYET OLSUN.

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Penne Arabiata


Penne Arabiata acı sevenlerin favori makarnalarının başında gelir sanırım. Uzun süredir makarna tarifi vermediğimi farkedip bu akşam bu güzel makarna tarifini yayınlamaya karar verdim.
Afiyet olsun.
Malzemeler
1 paket penne (kalem) makarna
3 adet domates
1 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
2 çay kaşığı acı pul biber
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsak doğranıp zeytinyağında kavrulur. Domateslerin bir tanesi küp küp doğranır, diğer iki tanesi rendelenir ve hepsi tavaya eklenir. Tuz, karabiber ve pul biber de tavaya konur ve birlikte karıştırılarak pişirilir. Diğer tarafta makarna kaynar tuzlu suda  10-12 dak.haşlanır ve süzülür. Tavadaki sosun içine dökülür. Kıyılmış maydanoz da tavaya konulur ve hepsi birlikte karıştırılır. İyice harmanlanan makarna servis tabağına alınır ve istenirse sade olarak,  istenirse üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpilerek servis edilir.
AFİYET OLSUN.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...