Çıldır Köfte

30 Nisan 2012 Pazartesi

Herkese güzel bir hafta dilerim. Yine zaman çok hızlı akıyor Nisan ayının sonuna geldik bile. Bugün  fotoğrafını Lezzet Dergisinde gördüğümden beri çok beğendiğim birkaç  lezzeti birarada barındıran ve sunumu hoş olan bir tarif paylaşmak istiyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler: (6 kişilik) Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır.

6 tırnak pide
500 gr köftelik kıyma
1 su bardağı ıslatılmış ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kekik
1 su bardağı et suyu
zeytinyağı
Domates sosu için
1 soğan
2 diş sarımsak
zeytinyağı
3 domates
Tuz
Yoğurt sosu için
2 su bardağı süzme yoğurt
4 diş sarımsak
2 tatlı kaşığı tereyağı
Karabiber
Patates püresi için
2 patates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
tuz
Hazırlanışı: Kıyma, ekmek içi, tuz, karabiber ve kekik bir kapta yoğurulup hamburger köftesi büyüklüğünde köfteler hazırlanır. Izgarada pişirilir. Zeytinyağı bir tavada ısıtılır. Pideler tavada alt üst edilerek kızartılır. Patates püresi için, bir tencerede patatesler üzerini geçecek kadar suda haşlanır. Haşlanan patatesler çatalla ezilir. Tereyağı, tuz ve süt eklenip iyice karıştırılır.. Domates sosu için ince kıyılmış soğan ve sarımsaklar zeytinyağı ısıtılmış bir tavada sotelenir. Kabuğu çıkarılmış ve küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilip pişirilir. Tuz eklenir ve ocaktan alınır. Bu karışıma et suyu eklenir ve pideler ıslatılır. Yoğurt sosu için, süzme yoğurda ince kıyılmış sarımsaklar, tereyağı ve karabiber eklenip karıştırılır. Islatılan pideler servis tabağına alınır. Üzerine sırasıyla patates püresi, köfte ve yoğurt sosu dökülüp, domates sosu da yanına konulurak sıcak olarak servis yapılır.

AFİYET OLSUN.



Porland Porselen'den "En Güzeli Benim Sofram" Yarışması

29 Nisan 2012 Pazar

Porland Porselen'den Anneler Gününe Özel Facebook Yarışması:  "EN GÜZELİ BENİM SOFRAM!''
Porland Porselen, 20. Yaşını müşterileriyle kutluyor. Kendi stilini belirleyenler için ürettiği birbirinden özgün tasarımlarıyla “Ev ve Yaşam” trendlerine yön veren Porland, 20. yılında “Anneler Günü”ne özel, birbirinden şık 20 ayrı hediye veriyor.
Porland, sofra düzeni konusunda “kendine güvenen” ve “en güzeli benim sofram” diyen herkesi, Facebook üzerinden yaptığı yarışmaya davet ediyor.
Porland’ın resmi Facebook sayfasında (www.facebook.com/porlandkurumsal) 24 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan yarışmanın sonunda; Porland Porselen’in yemek takımlarından, kahvaltı takımlarımdan, ev aksesuarlarından ve çay kahve takımlarından birine sahip olabileceksiniz.
Yarışmaya katılmak için yapılması gereken; doğru servis kurallarını göz önünde bulundurarak kendi stilinde bir yemek masası sunumu oluşturmak. Hazırladığınız sofranın fotoğrafını çekerek, Porland’ın Facebook sayfasında yarışmaya katıl bölümünden yükleyebilirsiniz. Katılımcıların değerlendirmeye girebilmek için sofralarını Porland ürünleriyle hazırlamaları gerekiyor.
“En Güzeli Benim Sofram” diyorsanız;
Porland’ın Facebook sayfası (www.facebook.com/porlandkurumsal) sizleri bekliyor.
Porland “En Güzeli Benim Sofram” Yarışmasının Ödülleri:

1. 12 Kişilik Yemek Takımı ve 12 Kişilik Kahvaltı Takımı

2. 12 Kişilik Yemek Takımı

3. 6 Kişilik Yemek Takımı

Sonra gelen 17 katılımcı: Porland ürünlerinden oluşan çeşitli (içeriğini Porland’ın belirleyeceği) hediye paketleri.

Şimdiden tüm yarışmacılara başarılar dilerim.

Lipton İlk Hasat Çay

Lipton'dan çay tiryakilerine yeni bir çay. " Çayın en özel hali...Lipton ilk hasat." Doğu Karadeniz'de çay, Mayıs ayından Ekim ayına kadar süren 3 hasatta toplanır. En kaliteli çay ise  ilk hasatta toplanan en taze çay yapraklarından elde edilir. Lipton, baharın gelişiyle filizlenen bu en taze çay yapraklarını özenle topladı, ilk hasatta toplanan; rengiyle, aromasıyla, lezzetiyle en üstün olan yapraklardan oluşan çok özel bir çay yarattı. Yeni Lipton İlk Hasat; etrafı saran mis gibi kokusu, berrak demi ve kolay içimiyle çay tutkunlarına mükemmel bir çay keyfi sunuyor...
Çay tiryakilerine öneririm. Afiyet Olsun.

23 Nisan Pastası

23 Nisan 2012 Pazartesi

Başta küçük Çeşniciler Selin, Ecem ve Defne olmak üzere tüm çocukların ve herkesin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım. Sayfamda artık bir gelenek hale getirdiğim üzere bugün blogumu bayram çocuklarına bırakıyorum bakalım bizim 3 kafadar bize ne yapacaklar? Haydi kızlar blog sizin.

Günün anlamına uygun olarak Selin, Ecem ve Defne 23 Nisan Pastası yapıyorlar.
Malzemeler
1 adet 2 katlı hazır pasta tabanı
muhallebi için
3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 yumurta
1 paket sade toz krem şanti
1 su bardağı süt (kremşanti için)
Aralara ve üzerine koymak için dilimlenmiş meyveler (muz,çilek kivi gibi)




Hazırlanışı: Kremşanti hariç tüm malzemeler çırpılarak kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir. Kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınır. İçine 1 bardak süt ile hazırlanan krem şanti eklenir ve iyice çırpılır ve hepsi iyice karıştırılır. (Kızlarımızın hepsi karıştırma işine destek verdiler)


Aralara konulacak olan meyvalar küçük küçük kesilir, dilimlenirler. (Bizim kızlar kivi, çilek ve muzu uygun bulup, bunları dilimlediler)


2 katlı pastabanın ilk katı süt ile ıslatılıp, krema üzerine iyice yayılır. (Selin ablamız Ecem ve Defne meyvaları dilimlerken pasta tabanını ıslatma işlemini büyük bir dikkatle gerçekleştirdi)


İşlemler sırasında bizimkiler poz vermeyi de ihmal etmediler.


Dilimlenmiş meyveler ile ara kat oluşturulur.Üzerine pastabanın ikinci katı konulup,üstü ve kenarları tekrar krema ile güzelce kaplanıp, pastanın üzeri istenilen meyvelerle süslenir.


Kızlar meyvelerle yetinmeyip renkli bonibonlarla pastanın üzerine 23 Nisan yazdılar.


Ne kadar güzel olmuş değil mi?


Pastamızın herşeyi tamam. Afiyet olsun.


Sevgili Selin, Ecem ve Defne ellerinize sağlık. Pastanız o kadar güzel olmuş ki insan yemeye kıyamaz. Dünyanın tek Çocuk Bayramına sahip olmanın kıymetini bilip, bu Bayramınıza sahip çıkın diyor ve Bayramınızı bir kez daha kutluyorum. Her yıl bu gün ve istediğiniz her gün blogum sizindir. Sizleri sevgiyle kucaklayıp, öpüyorum.

Lezzet Sihirbazları Yarışması” meze sihirbazlarını arıyor

“Hem meze ustasıyım, hem de yemek bloğum var.” diyenler, “Lezzet Sihirbazları Yarışması”nda buluşacak. Tukaş ve Carousel AVM işbirliği ile düzenlenen yarışmaya yemek blog yazarları, meze kategorisinde Tukaş ürünleriyle geliştirecekleri özgün tariflerle katılacak. Meze sihirbazlarını ise, lezzet ustası şefler ve gurmelerin yer aldığı jüri belirleyecek.
Mezeler, Türk mutfağında sofraların vazgeçilmezidir. Meze yapımı, ustalık ister. Tukaş ve Carousel Alışveriş Merkezi işbirliğiyle “meze” kategorisinde düzenlenen “Lezzet Sihirbazları Yarışması”, meze ustası yemek blog yazarlarının katılımıyla gerçekleşecek. Yemek blog yazarlarının kendilerine özgü meze tarifleriyle katılacakları yarışmaya başvurular, 16 Nisan - 7 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak. “Meze sihirbazı” yemek blog yazarı ise, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Carousel Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek finalde Sahrap Soysal, Eyüp Kemal Sevinç ve Ayşe Tüter’in yer aldığı jüri tarafından belirlenecek. 12 finalist, EKS Mutfak Akademisi tarafından belirlenecek.
Yarışmaya katılmak isteyen yemek blog yazarları, 16 Nisan – 7 Mayıs 2012 tarihleri arasında lezzetsihirbazlari@tukas.com.tr e-mail adresine Tukaş ürünleriyle geliştirdikleri özgün meze tariflerini ve bu mezenin fotoğraflarını göndererek yarışmaya katılabilecekler. Ön değerlendirme, 8 Mayıs 2012 tarihinde usta şef Eyüp Kemal Sevinç ve EKS Mutfak Akademisi şefleri tarafından yapılacak. Ön değerlendirme sonrasında 12 blog yazarı, finalist olarak belirlenecek.
Final, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Carousel AVM’de yapılacak.
12 finalist, Carousel Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek finalde, özgün meze tariflerini Tukaş ürünleriyle jürinin ve izleyicilerin karşısında hazırlayacaklar. Yarışmanın birincisi; lezzet ustaları Sahrap Soysal, Eyüp Kemal Sevinç ve Ayşe Tüter tarafından belirlenecek. Finalde ilk üç sırada yer alacak yemek blog yazarlarını sürprizler ve çeşitli ödüller bekliyor.
Katılım Koşulları
• Yarışmaya yalnızca yemek sitesi ve/veya bloğu olan 18 yaşından büyük kişiler katılabilecektir. (Yemek ile hobi olarak uğraşan, yemek bloğu ve/veya sitesi olan amatör katılımcılar, yarışmaya katılabilecektir.)
• Yarışma, “Meze” kategorisini kapsayacaktır. Katılımcılar, meze kategorisinde Tukaş ürünleri kullanarak geliştirdikleri özgün tarifleri ile yarışmaya katılabilecektir. Meze tariflerinin pişirme olmaksızın hazırlanması gerekmektedir. Her yarışmacı, en fazla 2 tarifle yarışmaya katılabilecektir. (Tariflerin, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve özgün olması zorunludur.)
• Yarışmacılar, geliştirdikleri meze tariflerini ve fotoğraflarını 16 Nisan 2012 – 08 Mayıs 2012 tarihleri arasında lezzetsihirbazlari@tukas.com.tr adresine gönderebilecektir. Bu e-mail adresine gelecek her tarif içerikli e-mail, “Tarifiniz alınmıştır. Yarışmaya katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz” şeklinde geri bildirim ile tarafımızca teyid edilecektir.
• Katılımcılar, meze tariflerini ve fotoğraflarını en son 07 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 17:00’ye dek gönderebilirler. Tüm katılımcıların listesi, isimleri ve tariflerinin adları ile 08 Mayıs 2012 Salı günü Tukaş web sitesinde (www.tukas.com.tr) yayınlanacaktır.
• Meze tarifleri, Tukaş ürünleri kullanılarak hazırlanacaktır. Yarışmacılar, kendilerine bildirilecek Tukaş ürün listesinde yer alan ürünleri tariflerinde kullanabilecektir. Tariflerde kullanılacak Tukaş ürünleri ve ek gıda malzemeleri, yarışmacılar tarafından satın alınacaktır.
• Tarifler ve fotoğraflar, 08-09 Mayıs 2012 tarihleri arasında ön elemeye tabi tutulacaktır. Ön eleme; Tukaş’ın mutfak danışmanı Eyüp Kemal Sevinç liderliğindeki EKS Mutfak Okulu usta şefleri tarafından yapılacaktır. Ön elemede 12 blogger’a ait 12 meze tarifi, finalde yarışmak üzere belirlenecektir. Ön eleme sonuçları, 11 Mayıs 2012 Cuma günü Tukaş web sitesinden (www.tukas.com.tr) duyurulacaktır. Ayrıca kazananlara ve her katılımcıya e-mail olarak yazılı bildirilecektir.
• Ön elemeyi geçen 12 blogger, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü İstanbul’da Bakırköy Carosuel Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek final organizasyonunda birincilik için yarışacaktır.
• Finalde 12 blogger, ön elemeyi geçip, finale kalmaya hak kazanan kendilerine ait 12 özgün meze tarifini jüri üyeleri önünde yapacaktır.
• Finalde değerlendirmede; lezzet, özgünlük, içerik ve yaratıcılık kriterlerinin yanı sıra sunum tarzı da baz alınacaktır.
• Finalde yarışmacılara tarifte yer alan Tukaş ürünleri ve ek gıda malzemeleri ile hazırlama materyalleri (karıştırma kabı, kase, kesme tahtası, bıçak, el blender, kaşık, çatal, tel çırpıcı) verilecektir. Bunlar dışındaki sunum ve süsleme malzemeleri, 12 blogger tarafından temin edilecektir.
• Final yarışmasında birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerine jüri tarafından layık görülen tarifler, aynı gün yine jüri tarafından açıklanacaktır.
• Ödüller, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Carousel Alışveriş Merkezi’ndeki final organizasyonunda takdim edilecektir.
• Yarışmacılar meze tariflerinin ve fotoğrafların fikri haklarının kendilerine ait olduğunu beyan ederler. Katılımcılar, kendileri tarafından sağlanmış herhangi içeriğin bir üçüncü şahsın fikri haklarını ihlal etmesi durumunda her türlü yasal, maddi ve manevi sorumluluğun kendilerine ait olduğunu peşinen kabul ve beyan ederler.
• Yarışmacılar, meze tarifleriyle ilgili bir telif hakkı talep etmeyeceklerdir. Katılımcılar, kendileri tarafından gönderilen tarif ve fotoğrafın her türlü kullanım haklarını zaman ve mecra sınırlaması olmadan tümüyle Tukaş’a devrettiklerini peşinen beyan ve kabul ederler.

Ballı Minik Pankek

20 Nisan 2012 Cuma

Herkese güzel ve hayırlı bir Cuma günü dilerim. Haftasonu kahvaltılarınız için tatlı bir alternatif sunmak istiyorum. Bu pankeklerin özelliği minik tavada yapıldığı için küçük olması ve özellikle çocuklar tarafından rahatlıkla yenilebilmesi. Pankeklerin içine konulanlar ve üzerine sürülenler konusunda serbest olup ağız tadınıza göre alternatifleri arttırabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzeme:(Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır) 15 adet
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Pudra şekeri
Bal
Hazırlanışı: Yumurta, süt, şeker, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve vanilya çırpılır. Un ve kabartma tozu eklenir ve hepsi iyice karıştırılır. Minik boy teflon tava ısıtılır ve fırça ile yağlanır. Karışımdan yemek kaşığı ile alınıp, yuvarlak şekilde tavaya dökülür. Önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirilir. Hamur bitinceye kadar işlem tekrarlanır. Minik pankeklerin aralarına bal sürülüp üst üste dizilir.Üzerine pudra şekeri serpilip, bal dökülüp servis yapılır.
AFİYET OLSUN.

Yalancı Su Böreği

18 Nisan 2012 Çarşamba

Herkese güzel bir gün dilerim. Eğer vaktiniz yoksa, uğraşmak istemiyorsanız ama canınız su böreği çektiyse buyrun size yalancı su böreği tarifi. Afiyet olsun. (Tarif Lezzet Dergisinden alınmıştır)
Malzemeler:
6 yufka
6 yumurta
3 su bardağı süt
125 gr tereyağı
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
İç harcı için
150 gr beyaz peynir veya lor peyniri
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı: Tereyağı eritilip ılınmaya bırakılır. Derin bir kapta ılınmış tereyağı, yumurtalar, süt, yarım su bardağı zeytinyağı ve kabartma tozu karıştırılıp, çırpılır. Bir yufka kenarlardan taşacak şekilde fırın tepsisine yayılır ve üzerine hazırlanan harçtan gezdirilir. Diğer iki yufka harca batırılıp tepsideki yufkanın üzerine yerleştirilir. Maydanoz ince ince kıyılıp rendelenmiş peynirle karıştırılır. Yufkanın üzerine yayılır. Kalan 3 yufka aynı şekilde harca batırılıp peynirli harcın üzerine döşenir. Dışarıya sarkan yufkalar üzerine kapatılır. Kalan harç üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişince kısa bir süre dinlendirilir ve dilimlendirilerek sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Sebzeli Tavuk Rosto

16 Nisan 2012 Pazartesi

Herkese güzel bir hafta dilerim. Sunumu ve lezzeti çok güzel bir tarifim var bugün denemeyenlerin denemesini öneririm. Afiyet olsun (Tarif Lezzet dergisinden alınmıştır)
Malzemeler:
4 parça tavuk göğsü
2 yumurtanın sarısı
1 su bardağı bezelye(haşlanmış)
2 yemek kaşığı galeta unu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı biber
1.5 çay kaşığı köri
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 su bardağı mısır gevreği
Hazırlanışı: Tavuk etleri mutfak robotunda çekilerek kıyma haline getirilir. Yumurta sarıları, galeta unu, tuz, karabiber, köri ve zeytinyağı eklenip hepsi robotta karıştırılıp bir kaba alınır. Biber küp şeklinde doğranır ve haşlanmış bezelye ile birlikte tavuk kıymasına karıştırılır. Fırın tepsisine yağlı kağıt konulur ve tavuklu karışım rulo haline getirip tepsiye yerleştirilir. Mısır gevrekleri ezilerek kırıntı haline getirilir. Tuz, karabiber ile karıştırılıp rostonun üzeri kaplanır. Önceden ısıtılmış fırında 190 C'de 40-45 dakika kadar pişirilir.

Fırından çıkınca 5 dakika bekletilip, dilimlenerek sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Tarçınlı Kurabiye

13 Nisan 2012 Cuma

Herkese güzel ve hayırlı bir Cuma günü dilerim. Sizlerden bir süredir ne yazık ki üzüntülü bir olay nedeni ile ayrı kaldım. Sevgili teyzemi aniden kaybettik ve yıkıldık. Allah rahmet eylesin. Bu süre içerisinde beni merak eden arayıp, mail atan herkese çok teşeşkür ederim. Haftayı güzel bir kurabiye ile kapatalım istedim. Afiyet olsun.
Malzemeler:
200 gr. tereyağı
1,5 su bardağı şeker
2 tane yumurta
aldığı kadar un
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
tarçın
hindistan cevizi
Hazırlanışı
Tereyağı, şeker, yumurta(yumurtanın bir tanesinin beyazı kurabiyenin üzerine sürmek için ayrılır), zeytinyağı, yoğurt bir kabın içerisinde karıştırılır. İyice karıştırılınca üzerine un ve kabartma tozu eklenir. Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelene kadar un eklenir. Yoğurulan hamurdan parçalar koparılır ve elde yuvarlanır. Bir kabın içine hindistan cevizi ve tarçın dökülür ve ikisi iyice harmanlanıp, birbirine karıştırılır. Şekillenen kurabiyeler önce bir kenara ayrılan yumurta beyazına, ardından tarçınlı karışıma bulanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulan kurabiyeler önceden ısıtılmış fırında 180 C'de üzerleri kızarana kadar pişirilir. Pişince fırından çıkarılır ve ızgara üzerinde bir süre bekletilir. Sıcak sıcak çay ya da kahve ve özellikle çocuklar için sütle beraber servis edilir.
AFİYET OLSUN.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino