23 Ekim 2012 Salı

Barselona (2)

Barselona'nın  ana caddesi olan La Rambla’da gezerken uğranması gereken yerlerden biri de meşhur  yiyecek  pazarı olan  Mercat de la Boqueria 'dır.




Barselonanın en meşhur ve eski yiyecek pazarının tarihi 1200'lere kadar uzanıyor. Önceleri sadece et satışı yapılan bu pazar daha sonra mezbaha olarak kullanılıyor. Boqueria adı da ordan geliyor; katalanca "kasap dükkanı" demek. İlerleyen zamanda bir çok küçük dükkan açılıyor. 1835'de de resmen pazar yeri olarak kabul ediliyor ve inşasına başlanıyor. Son halini 1914'de alıyor ve  fotoğrafta görülen, halen kullanılan   metal tavan, 1914'te inşa edilen tavandır. 




Pazar alanı 1600 metrekare ve resmi beyanlarına göre 27.000 çeşit ürün satılıyor burada. Pazar her gün (Pazar günleri hariç) saat 08:00 - 20:30 arasında açıkDünyanın her yerinden gurmeleri kendine çeken bu pazarda çok farklı yiyecekler bir arada bulunuyor. İşlenmiş et çeşitleri, taze ve salamura balıklar, deniz mahsülleri,  salam, sosis gibi şarküteri ürünleri, sebzeler, meyveler, tatlılar, hamur işleri, ev yapımı şaraplar, taze kesilmiş İtalyan makarnaları,  çeşit çeşit baharatlar, çikolatalar, yüzlerce mantar çeşidi, peynirler bu çatı altında toplanmış.




Barselona'ya ilk gittiğim  1999 yılında  çok fazla olmayan ama  günümüzde  pazarı istila etmiş olan  özellikle egzotik meyveler başta olmak üzere çeşit çeşit meyveler ve meyve suları bana göre pazarın yerel havasını bozmakla birlikte pazara rengarenk bir hava veriyor. Pazarda özellikle öğle saatlerinde İspanyolların Tapas adını verdikleri meşhur mezeleri ile karnınızı doyurma imkanı veren yerler  bulunuyor. Tapasların yanı sıra hemen yemek için hazırlanmış rengarenk meyve tabakları da turistlerden çok ilgi görüyor. Bence bu pazar Barselona’da yemek tutkunlarının ve fotoğraf çekenlerin uğramadan geçemeyeceği ilk  yerdir. 
























10 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım sayfamda düzenlediğim çekilişe bekliyorum sevgiler...

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bende gezmiştim burayı,az bile anlatmışsınız..Süperdi,saatlerce gezmiştim,meyvalar almıştım..Sanki eve götürbilecem,gözüm doymamıştı..Paylaşım için teşekkürler..İyi bayramlar..

Banu dedi ki...

OOo çok güzel tam bir yiyecek cenneti yumurtalar ve ilk giriş deki meyve şekerlemelerine bittim...
Handan Hanım eminim oralara gitmek seyhatler yorucudur ama çooook keyifli olduğu da gerçek...
Sevgilerimle...

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Harika yerler gelecek yıl bizde planlıyoruz bakalım kısmet Handancığım Cerenin ve senin bayramı kutlu olsun mutlu bayramlar diliyorum sevgiler..

Tümay Öztürk dedi ki...

Handan ablacııımm uzun zaman oldu görüşmeyeli çok özledim walla:( Yine seyahtlerdesin:) Bende Barcelona'da 10 gün kalmıştım. NEfiss bir yer. Dönünce de ispanyolca öğrenmeye karar vermiş ve 2 sene eğitim almıştım:) Nefiss:) Şimdiden sevdiklerinle güzel, sağlıklı ve mutlu bir bayram diliyorum:)

anne eli gibi dedi ki...

tam benlik bir pazarmış,içine girsem kaybolurum :)

Sütüme Sarelleme Karışma dedi ki...

insanın hobisi yemek olunca tatillerde de yaklaşımı bambaşka oluyor değil mi:) fotoğraflar harika, ne iyi etmişsiniz de gitmişsiniz...

Tijen dedi ki...

Boqueria çok turistik olduğu için beni çok heyecanlandırmamıştı ama ona çok yakın Santa Catarina adında bir pazaryeri var, orası çok daha yerel/normal bir yer. Hoş tabii Boqueria'daki renkliliğin tadı da bir başka ama...

Kurabiye Atölyesi dedi ki...

Çok güzel bir gezi olmuş anlaşılan :)

LeylaK dedi ki...

Handan :((((
Bilmem yüz ifadem yetti mi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...