Vişneli Pay

27 Temmuz 2010 Salı


Yıllık iznimin ikinci bölümünü kullanmak üzere kısa bir süreliğine sizlerden ayrılıyorum. Tatil dönüşü görüşünceye kadar sizleri vişneli payım ile başbaşa bırakıyorum. Hoşcakalın...

Malzemeler:
Hamur için:
225 gr.un
175 gr.margarin
70 gr.su
tuz
İç harcı için:
1 kutu vişne
70 gr.toz şeker
30 gr.un
1/4 kaşık badem likörü
30 gr.tereyağı
üzeri için:
pudra şekeri
Hazırlanışı
Oda sıcaklığındaki margarin küçük parçalara ayrılır. Un ve tuz bir kaba konulur, margarin bu karışıma eklenir. Parmak uçlarıyla margarin ve un birbirine karıştırılır. Su yavaş yavaş hamura eklenir ve iyice karıştırılır. Hamur iyice kıvamlı hale gelince bir strece sarılır ve buzdolabında 20 dak. bekletilir.(kışın 10 dak.yeterlidir) Buzdolabından çıkan hamur ikiye ayrılır. Bir hamur parçası yuvarlak olarak açılır. (kullanacağınız kabın ölçülerine göre olsun. Ben kelepçeli kek kabı kullandım)Kabın zeminine bu hamur yayılıp, kenarlardan biraz kalacak şekilde pay bırakılır. Diğer tarafta çekirdekleri çıkarılan vişneler, un, şeker, badem likörü ve limonun suyu(çok ekşi sevmiyorsanız limon suyu koymayabilirsiniz) birbirine karıştırılır ve tabanın üzerine yayılır. Hamurun ayrılan 2. parçası açılır ve iç harcının üzerine döşenir. Taban hamurunun kenarlardaki pay kısmı bu hamurun üzerine kapatılır ve çatalla şekillendirilir. Teryağı parçalara ayrılıp, hamurun üzerine konulur ve önceden ısıtılmış fırında 220C'de üzerinin rengi dönene kadar (maks. 25-30 dak) pişirilir. Piştikten sonra biraz bekletilip dinlendirilir, daha sonra servis tabağına alınır, üzerine pudra şekeri serpilir ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN







Mantarlı Jambonlu Kiş

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Herkese mutlu haftalar diliyorum. Umarım güzel bir hafta olur. Ayrıca herkesin Mübarek Kandilini kutlar, duaların kabul olmasını dilerim. Haftaya bir kiş tarifi ile başlamak istedim.İşte tarifim.
Malzemeler:
Hamur için:
250 gr.un
150 gr.tereyağı
50 gr.su
2 yumurta sarısı
tuz
İçi için:
450 gr mantar
150 gr.dana jambon
3 yumurta
300 ml.krema
60 gr.taze kaşar
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak
yarım limonun suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Hamur için: Oda sıcaklığındaki tereyağı küçük parçalara bölünür. Unun içine konulur ve ikisi karıştırılır. Karıştırılınca 2 yumurta sarısı, bir tutam tuz eklenir, su ilave edilir ve yoğurularak hamur haline getirilir. Strece sarılıp buzdolabında 20 dak.(kşın 10 dak.) dinlendirilir. Dinlendikten sonra 3-4 mm.kalınlığında açılıp, kalıbın dibine yayılarak yerleştirilir. Tabanına delikler açılıp, yağlı kağıt ve ağırlık konulup 140C'de önceden ısıtılmış fırında 10 dak. pişirilir. 10 dak.sonra kağıt ve ağırlıklar alınıp, hamur renk değiştirene kadar tekrar fırında pişirilir. Diğer tarafta mantarlar ve jambonlar ince ince dilimlenir. Teflon tavaya zeytinyağı konulur içine dövülmüş sarımsak konulur ve sarımsak çevrilir. Üzerine dilimlenmiş mantarlar ve limonun suyu eklenir. Mantarlar suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince jambonlar eklenir. Onlar da karıştırılarak pişirilir. Üzerine tuz ve karabiberi eklenir.Başka bir kapta krema ile yumurtalar çırpılır ve tavadaki karışım bunun içine dökülür. İyice karıştırılır ve pişmiş tabanın üzerine dökülür, üstüne de rendelenmiş kaşar karışımın heryerini kaplayacak şekilde konulur. Yaklaşık 20 dak. 140 C frında pişirilir . Pişince servis tabağına alınır ve servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Yaz Makarnası

25 Temmuz 2010 Pazar

Bunaltıcı bir İstanbul pazar gününden merhaba. Eriyerek yaşamaya sanırım hepimiz alıştık. Sıcaklardan canımız yemek yapmak istemiyor ama yenmeden de olmuyor hele evde misafir ya da çocuklar olursa. Çocukların en sevdiği yemeklerden biri sanırım makarnadır.(Benim kızım için küçükken öyleydi. Hala da öyle) Yazın salça kullanmayıp (kışın bol miktarda tükettiğimiz için yazın tazesi varken çok tercih etmiyorum) sadece domatesin kendisini ve yazın vazgeçilmezlerinden sivri biberi kullanarak yaptığım bu makarnanın adı bizde Yaz Makarnasıdır. Son derece hafif ve kolay olduğu için de çok sık yaparım. Malzemelere sizler de istediğiniz yaz tatlarını , yaz sebzelerini ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Malzemeler:

1 paket küçük boy penne makarna

3 adet domates

5 adet sivri biber

tuz

zeytinyağı

parmesan peyniri

Hazırlanışı:

Makarna paketin üzerinde belirtilen süre kadar tuzlu kaynayan suda haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta bir tencereye (ben wok kullanıyorum) zeytinyağı konulur ve hafifçe kızdırılır. İçine küçük küçük doğranmış sivri biber eklenir ve çevrilerek biberler pişirilir üzerine kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domates eklenir ve birlikte karıştırılır. 1.2 dak. pişirildikten sonra suyu süzülen (soğuk sudan geçirilmemiş halde) makarna bu sosun içine dökülür. İyice karıştırılarak makarnanın sosu ile iyice emmesi sağlanır. Servis tabağına alınır ve üzerine rendelenmiş parmesan peyniri dökülerek hemen servis yapılır.

AFİYET OLSUN

Beyaz Çikolatalı Limonlu Cheesecake

23 Temmuz 2010 Cuma

İşte bir haftanın son iş gününe daha geldik. Herkese hayırlı Cumalar. Sizlere geçtiğimiz günlerde Newyork usulu cheesecake tarifini verirken bir farklı cheesecake tarifim daha var demiştim. İşte haftasonuna ağız tadı ile girelim diye sıcaklarda rahatlıkla soğuk olarak yenilebilen diğer cheesecake tarifim . Pişmeden yapılan bu tatlıyı konuklarınıza bu sıcak günlerde rahatlıkla sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
Malzemeler: 8 kişilik
1 paket burçak bisküvi
150 gr.beyaz çikolata(eritilmiş)
150 gr.labne peyniri
2 tane yumurta sarısı
80 gr.toz şeker
1 tutam toz jelatin
90 gr. tereyağı
200 gr. kremşanti
1 paket limonlu jöle
Hazırlanışı
Burçak bisküvi kırıntı hale getirilir. Oda sıcaklığındaki tereyağı parmak uçları ile bisküvi kırıntılarına iyice karıştırılır ve kelepçeli kalıbın dibine yayılıp iyice bastırılır. Bu taban buzdolabına konulur. Ayrı bir kapta 2 tane yumurta sarısı 40 gr.toz şekerle iyice karıştırılıp, kabartılır. Labne peynir karıştırılıp kıvamlı hale getirilir ve kabartılmış olan yumurtaların içine eklenir. Çikolata benmari usulü ile eritilir ve eriyen çikolata karışıma eklenir, iyice karıştırılır. Jelatin sıcak suda eritilir ve karışıma eklenir. Bu arada kremşanti kalan toz şeker ile çırpılır ve karışıma yavaş yavaş dökülerek alttan üste doğru karıştırılır. Buzdolabından çıkarılan tabanın üzerine karışım dökülür, iyice yerleştirilir. Karışımın üzerine limon dilimleri döşenir. Ayrı bir kapta tarifine göre hazırlanan jöle soğutulup, limon dilimlerinin üzerine dökülür. 1 gün boyunca buzdolabında bekletilir ve ertesi gün servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Nohut Salatası

22 Temmuz 2010 Perşembe


Herkese merhaba. Pazartesi sabahı başlayan Adana, Urfa, Antep ve Adıyaman şehirlerindeki iş toplantılarım dün akşam sona erdi ve İstanbul'a döndüm. Gittiğim şehirlerde sıcaklık 40 C'nin üzerindeydi ve oralar yanıyordu ama gece döndüğüm İstanbul bence nemden dolayı daha sıcak ve insanı öldürüyor. Neyse uzatmayalım sıcak günler için kısa sürede hazırlanan ve yenince insanı rahatsız etmeyen hafif tariflere devam diyor ve nohut salatamı sizlerle paylaşıyorum.
Malzemeler:
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 adet domates
4 adet yeşil sivri biber
2 adet salatalık
yarım demet maydonoz
tuz
zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Hazırlanışı:
Nohutlar bir gece önceden suda bırakılırlar ve ertesi gün haşlanırlar(ben hazır haşlanmış konserve nohut kullandım) Bir kabın içine haşlanmış ve suyu süzülmüş nohut, küçük küçük doğranmış ve kabuğu soyulmuş domates, doğranmış salatalık, ince ince kıyılmış maydonoz ve küçük küçük doğranmış sivri biberler konulur. Üzerine zeytinyağı, limonsuyu ve tuzu ilave edilip, iyice karıştırılır. Servis tabağına alınıp, servis edilir.
AFİYET OLSUN

Domatesli Bruschetta

18 Temmuz 2010 Pazar

Herkese iyi pazarlar. Bugün haftasonları kahvaltıda, öğleden sonra çayda kolaylıkla hazırlayıp, sunabileceğiniz İtalyanların meşhur domatesli bruschetta tarifini vermek istiyorum. İtalyanların önceleri sadece kızarmış ekmek üstüne sarımsak ve zeytinyağı sürerek hazırladıkları bu tat daha sonra domates, fesleğen vb. eklerle gelişip, bugün farklı versiyonlarla hazırlanan çok lezzetli ve şık bir sunuma dönüşmüş. Yarın iş seyahati nedeniyle İstanbul dışına çıkıp, Perşembe günü tekrar İstanbul'da olacağım için şimdiden hepinize iyi haftalar dilerim. Perşembe görüşmek üzere...
Malzemeler: 4 kişilik
4 dilim esmer ekmek(tam tahıllı ekmek ya da istediğiniz farklı ekmek olabilir)
2 adet büyük domates
2 çorba kaşığı zeytinyağı
bir kaç dal fesleğen
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Domateslerin kabukları soyulup, ortadan ikiye kesilir. Çekirdekli kısımları temizlenip, küçük küpler şeklinde doğranır. Fesleğen yaprakları ince ince doğranır. Domates küpleri, fesleğen yaprakları, tuz, karabiber ve zeytinyağı bir kasede iyice karıştırılır. Ekmek dilimleri(ben tam tahıllı ekmek kullandım) kızartılır, domatesli karışım ekmeklerin üzerine sürülür ve hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Menemen

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Çocukken yazın haftasonları babacığım bize menemen yapardı. Şimdi ne zaman menemen yesem nurlar içinde yatsın babacığımın yaptığı menemeni hatırlar, boğazım düğümlenir. Hiçbir menemende babacığımın yaptığının tadı yok. Yazın sıcak günlerinde haftasonları artık ben menemen yapıyorum evdekilere. Neyse bu konudan çıkalım isterseniz.
Memenen, her öğün yenilebildiği ve hafif olduğu için çok sevilen bir yemektir ve yapımında kullanılan malzemeler yapanın zevkine göre değişiklikler gösterebilir. Ben babamdan öğrendiğimi sizlerle paylaşacağım ama sizler zevkinize göre malzemeleri (peynir, kuru soğan, sarımsak gibi)arttırabilirsiniz.
Malzemeler:
4 adet büyük boy domates
4 adet yeşil sivri biber
4 adet yumurta
zeytinyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir sahana zeytinyağı konulur ve kızdırılır. İçine küçük küçük doğranmış sivri biberler eklenir ve çevrilir. Üzerine kabukları soyulmuş ve küçük küçük doğranmış domatesler eklenir. Bir süre karıştırılıp, pişirilir. Üzerine başka bir kapta kırılıp, karıştırılan yumurtalar eklenir, tuz ve biber de eklenip, suyunu çekene kadar pişirilir ve pişince sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Yalancı Mantı

16 Temmuz 2010 Cuma

Herkese hayırlı Cumalar. Yine bir haftayı bitirdik. Bir Pazartesi, bir Cuma derken günler, haftalar geçiveriyor. Baksanıza Temmuz'un ortasına geldik ben daha yazdan birşey anlamadım. Neyse konuyu dağıtmayayım. Geçtiğimiz günlerde kızım mantı isteyince bu sıcakta kim hamurla uğraşacak, haydi yalancısını yapalım dedik. Makarnadan yalancı mantı yaptık çok da güzel oldu İşte yalancı mantımız.
Malzemeler:
1 paket kaşık makarna(mantı makarna)
300 gr. kıyma
1 adet büyük kuru soğan
Yoğurt
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
kırmızı pul biber
zeytinyağı
nane
sumak
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Kıyma, küçük küçük doğranmış soğan, tuz, karabiber iyice karıştırılır ve mantı içi hazırlanır. Bu iç makarnaların içlerine doldurulur. Doldurulan makarnalar kaynayan tuzlu suya atılır ve 15.20 dak. arası (kıyma ve makarna pişene kadar) pişirilir. Diğer tarafta yoğurtla iyice dövülmüş sarımsak karıştırılır. Bir kapta kızdırılan yağa salça ve kırmızı pul biber(biz acı sevmediğimiz için koymadım)konulup iyice karıştırılıp, sos hazırlanır.
Süzülen makarna servis tabağına alınır. Üzerine önce yoğurt , onun üzerine salça sosu ve en üstüne de kuru nane ve sumak serpilerek hemen servis yapılır.

Kıymalı Semizotu

15 Temmuz 2010 Perşembe


Şu semizotu ne kadar çeşitli kullanılabilen bir sebzedir. Farklı çeşitlerde salatası, yemeği, etlisi, zeytinyağlısı yapılır ve sanırım herkes sever. Daha önce salatasını yaptığım semizotunun bugün sıcak günlerde ağır olmadığı için tercih ettiğim kıymalı tarifini vereceğim. Yanında yoğurt ile afiyet olsun.
Malzemeler:
1 demet semizotu
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım kahve fincanı pirinç
tuz
zeytinyağı
Hazırlanışı:
Semizotu iyice yıkanır ve toprağından, çamurundan temizlenir, doğranır. Bir tencereye zeytiyağı konulur ve küçük küçük doğranmış soğan eklenip kavrulur. Üzerine kıyma konulur ve kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış domates, salça, semizotu ve pirinç konulur, pişirilir. Altının kapanmasına yakın tuzu eklenir ve pişince altı kapanır. Sıcak olarak yanında yoğurt ile servis edilir.
AFİYET OLSUN

Etli Barbunya

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Herkese merhaba. Yine sıcak, yine kavruluyoruz bakalım bu ne kadar devam edecek? Bugün yazın en güzellerinden biri olan barbunya fasulyesinin etli tarifini vereceğim. Pilav ve cacıkla beraber harika bir üçlü oluşturuyorlar. Afiyet olsun.
Malzemeler:
1 kilo barbunya fasulye
250 gr. kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 büyük boy havuç
zeytinyağı
tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeler ayıklanır, yıkanır ve 10 dak. haşlanır. Haşlanınca süzülür. Ayrı bir tencerede yağ kızdırılır, etler konulur ve kavrulur üzerine küçük küçük doğranmış soğan eklenir. Soğanda kavrulduktan sonra salça ve küçük küçük doğranmış domates ve havuç eklenir. Hepsi iyice karıştırılıp 5 dak. pişirilir. Bu karışıma barbunya eklenir, bir iki sefer hepsi birlikte karıştırılıp, suyu ilave edilir ve pişirilir. Altının kapanmasına yakın tuzu atılır. Altı kapatılınca bir süre tencerede ağzı kapalı bekletilir ve pilav ve cacıkla beraber servis edilir.
AFİYET OLSUN

Karpuz Frozen

13 Temmuz 2010 Salı


Sıcaktan eriyoruz, kavruluyoruz, nemden yok olup gideceğiz. Bu sıcaklarla başetmek için bol bol sıvı almamız gerekiyor. Yazın en güzel meyvelerinden biri olan karpuzla yaptığım frozen ile biraz olsun serinleyip, kendimize geliyoruz. Bakalım siz de beğenecek misiniz ? Afiyet olsun.
Malzemeler:
çekirdekleri ayıklanmış 2 dilim karpuz
1 avuç buz
2 top vanilyalı dondurma
Hazırlanışı
Çekirdekleri ayıklanmış karpuz dilimleri miksere konulur. Üzerine dondurma ve buz eklenir ve mikserle karıştırılır.(Buzlar çok fazla eritilmeden karıştırılmalıdır. Karpuzun kendisi sulu olduğu için ayrıca su koymaya ya da buzu çok sulandırmaya gerek yoktur) Karışım soğutulmuş bardağa konulur ve hemen soğuk soğuk servis edilir.
AFİYET OLSUN

Newyork Usulu Cheesecake

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Herkese iyi haftalar. Yarı serin, yağmurlu , yarı sıcak geçen bir haftasonundan sonra yeni bir haftaya başlıyoruz. Tatlı yiyip, tatlı bir hafta geçirelim isteyerek, bir Cheesecake tarifini sizlerle paylaşıyorum. Afiyet olsun.
Malzemeler: 4 kişilik
Taban için
25 gr.margarin(oda sıcaklığında)
25 gr.toz şeker
45 gr.un
1 tutam tarçın
1 tutam zencefil
Üzeri için:
300 gr. labne peyniri
75 gr.toz şeker
25 gr.nişasta
1 adet yıumurta beyazı
2 adet yumurta
Sos için:
300 gr. çilek
100 gr.pudra şekeri
Hazırlanışı:
Tabanı hazırlamak için bir kapta un, şeker, tarçın ve zencefil karıştırılır. Oda sıcaklığındaki margarin parmak uçlarıyla bu karışıma yedirilir. Karışım, ekmek kırıntısı gibi oluncaya kadar karıştırılır. 20 cm.lik kelepçeli kek kabının dibine yerleştirilir ve iyice bastırılarak yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 180C'de pembeleşinceye kadar pişirilir. Diğer tarafta bir kapta labne peynir, şekerin yarısı ve nişasta mikserle karıştırılır. Yumurtalar teker teker ilave edilerek karışıma yedirilir. Ayrı bir yerde yumurtanın beyazı ile şekerin kalan kısmı kar haline gelene kadar iyice çırpılır. Bir spatula yardımı ile kar haline gelen karışım harca yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. İyice karışan harç pembeleşen tabanın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında 110 C'de 110 dak. pişirilir. Pişince bir süre oda sıcaklığında bekletilir ve orta kısmının hafifçe çökmesi beklenir. Diğer tarafta çilekler derin bir kapta iyice eriyene kadar karıştırılarak pişirilir. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile mikserde karıştırılıp, sos elde edilir. Cheesecake dilimlenir, sos üzerine dökülür ve servis edilir.
AFİYET OLSUN

Kahve Dünyası'ndan Yenilik Hazır Çikolata Kapları, Çikokap

11 Temmuz 2010 Pazar



Tatil öncesi Kahve Dünyası'nın düzenlediği bir etkinliğe katıldım ve Kahve Dünyası'nın bir yeniliği hakkında bilgi sahibi oldum. Bu etkinlikte edindiğim bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu arada Kahve Dünyası'na ve İpek Hanım'a bu güzel etkinlik için teşekkür ederim.

Kahve Dünyası yine bir yeniliğe imza atıyor. %100 gerçek çikolatadan özel şekilli hazır kalıplar. Çoklu paketlerde, farklı şekillerde satışa sunulan Çikokap'lar Türkiye'de ilk kez Kahve Dünyası tarafından özel bir teknolojiyle üretiliyor.



Çikokap ile meyveli jöleden, dondurmaya, çilekli musdan, kremaya içlerine istediğiniz malzemeyi koyarak birbirinden farklı değişik lezzetler elde edebilirsiniz. Ayrıca yaratıcılığınız ve hayal gücünüze bağlı olarak yepyeni tarifler yaratmanız da mümkün.



Çikokap, pratik ve kolay hazırlanmasının yanı sıra, şık sunumu ve iki farklı boyuttaki seçeneği ile sofralarınıza renk katacak.



AFİYET OLSUN

Bolonez Soslu Spagetti Makarna

9 Temmuz 2010 Cuma


Herkese hayırlı Cumalar. İstanbul'da bu sene yazı bir türlü çözemedim. Ya sıcaktan nefes alamıyoruz ya da seller gidiyor ortası yok birtürlü. Dünden beri hava yine soğudu ve yine yağmur var. Acaba tüm hafta özlemle beklediğimiz haftasonu yağmurlu ve soğuk mu geçecek?Hava biraz serinleyip yemek yenebilir hale gelince kızımın günlerdir istediği spagettiyi yapalım dedim. Haydi özellikle çocukların baş yemeklerinden olan bolonez soslu spagetti'ye buyrun.
Malzemeler:(6 kişilik)
1 paket spagetti makarna
250 gr. kıyma
2 adet domates
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
Zeytinyağı
tuz
Rendelenmiş parmesan peyniri
Hazırlanışı:
Bolonez sos için:Küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur(İş günü ise kötü kokmamak için sarımsak kullanmayabilirsiniz)Kıyma bunlara ilave edilir ve kavrulur. Üzerine küp küp doğranmış domates, salça ve tuz da eklenir, karıştırılır bir süre pişmeye bırakılır. Spagetti makarna kaynamış tuzlu suya kırılmadan bütün olarak atılır ve paketin üzerinde belirtilen süre kadar haşlanır.(Benim kullandığım makarnanın süresi 9 dak.) Haşlanan makarna süzülür, tabağa alınır ve üzerine bolonez sosu konulup, rendelenmiş parmesan peyniri serpilir. Sıcak sıcak hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Fava

8 Temmuz 2010 Perşembe


Miraç Kandilimiz Mubarek Olsun. Herkesin Duaları Kabul Olsun
Haftasonuna yaklaşırken yaz başında iç baklanın en körpe zamanında yaptığım ama fırsat bulup yayınlayamadığım mezelerin en kıdemlilerinden fava tarifimi vermek istiyorum.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
Yarım kg. iç bakla
1 adet kuru soğan
2 limon suyu
3 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
zeytinyağı
1 demet dereotu
Hazırlanışı:
Yıkanıp, temizlenen iç baklalar bir gece suda bekletilir. Ertesi gün bir tencereye suyu süzülmüş ve dış kabukları ayıklanmış bakla, küçük küçük doğranmış soğan, tuz, şeker, bir limonun suyu ve zeytinyağı konulur. Üzerine su eklenir ve iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişince tel süzgeçte ezilerek püre haline getirilir. İçine doğranmış dereotu konulur(Ben dereotunu çok sevdiğim için biraz fazla koyuyorum siz ağız tadınıza göre miktarını ayarlayabilirsiniz ya da hiç koymayabilirsiniz)ve iyice karıştırılır. Suyla ıslatılmış bir kabın veya kalıbın içerisine konulur ve üzeri düzeltilir. Buzdolabında 2-3 saat bekletilir. Servis tabağına ters çevrilerek alınır. Üzerine bir limonun suyu ile karıştırılan zeytinyağı gezdilip servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Patlıcan Salatası

7 Temmuz 2010 Çarşamba


Herkese merhaba, şu satırları yazarken yorumların yayınlanamaması sorunu hala devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla oldukça fazla kişi aynı sorunla boğuşuyor inşallah kısa sürede çözülür ve tekrarlamaz. Yazın favori sebzelerimden olan patlıcanın daha öncede belirttiğim gibi her türlüsünü yapıp, mümkün olduğunca soframızda bulundurmaya çalışırım. Daha önce yoğurtla yapılan salatasının tarifini verdiğim patlıcanın bugün de diğer salata tarifini vereceğim. Umarım bu salatama yapacağınız yorumları sorunsuz olarak görebiliriz.
Malzemeler:
4 adet büyük boy patlıcan
4 adet büyük boy dolmalık kırmızı biber
1 limonun suyu
zeytinyağı
2 adet çarliston biber
3 adet küçük boy domates
2 diş sarımsak
1 tutam maydonoz
tuz
Hazırlanması
Dolmalık biberler ve patlıcanlar fırının ızgarasında közlenir. Közlenen patlıcanların kabukları soyulur ve kesme tahtasında dilimlenir ve bir kaba alınır. Domateslerin kabukları soyulur, çarliston biberlerle beraber küp küp doğranıp, kaba eklenir. Ayrı bir kapta limon suyu, zeytinyağı, dövülmüş sarımsak ve tuz iyice karıştırılıp, harmanlanır. Bu sos diğer kaptaki karışıma eklenir, iyice karıştırılır. Bir süre dinlendirilir. Servis tabağına alınıp, üzerine kıyılmış maydonoz serpilip, servis edilir.
AFİYET OLSUN

Yoğurtlu Şeftali

6 Temmuz 2010 Salı

Havalar sıcak gidiyor ve yine yemeklerle aram yok. Serinleten, hafif şeylerle sıcaklara karşı direnmek istiyorum. Bugün sizlere kızım küçükken kendisine çok sık hazırladığım, çocuklarınız ve sizler için sıcak yaz günlerinde güzel bir içecek olabilecek Yoğurtlu Şeftalinin tarifini vereceğim. Çocuklarınıza dışarıda satılan meyveli yoğurtlara alternatif olarak bu içeceği yapabilirsiniz.(Özellikle meyve ve yoğurt yemeyenlere)
Malzemeler: (2 kişilik)
4 şeftali
yarım fincan toz şeker
yarım limon suyu
2 fincan yoğurt
Hazırlanışı:
Yıkanmış ve soyulmuş şeftaliler bölünerek blender'a atılır ve blender'da püre haline getirilir. Bu pürenin içine toz şeker, limon suyu eklenir ve tekrar iyice karıştırılır. Karışıma yoğurt eklenir ve blender'da iyice karıştırılır. Bir süre buzdolabında bekletilen içecek buzdolabında soğutulmuş(çocukların boğazlarının ağrımaması için onların bardağını soğutmayabilirsiniz) bardağa konularak hemen servis yapılır.
AFİYET OLSUN


Blog Ödülüm


Sevgili Gül bana trendy blog ödülü göndermiş. Çok teşekkürler ederim. Gülcüğüm bu ödülü geçen hafta tam taile çıktığım gün gönderdiği için ve tatilden yeni döndüğüm için ancak yayınlayabiliyorum. Gül'den bu elimde olmayan gecikmeden dolayı özür dilerim. Gülcüğüm, tekrar teşekkürler. Ben de bu ödülü tüm izleyicilerime gönderiyorum.

Sevgiler.

Döndüm ama gönlüm Ege'de kaldı

5 Temmuz 2010 Pazartesi

Herkese iyi haftalar. Bir haftalık tatil bitti ve İstanbul'a döndük. Tatilimi Çeşme'de geçirdim.Çeşme Ilıca'daki otelimizde oldukça sıcak geçen günler boyunca Ilıca'nın harika denizinden, çok az yerde rastlanan enfes kumsalından faydalanıp, geceleri de çok sevdiğim Alaçatı'da ılık rüzgarlar eşliğinde güzel saatler yaşadık. Tabi ki her güzel şey gibi bu da bitti ve İstanbul'a evimize geri döndük ben döndüm ama gerçekten KALBİM EGE'DE KALDI.
Bugün sizlerin bloglarınızı ziyaret edip, geçtiğimiz hafta neler yaptığınıza bakıp, beni bekleyen işlere adepte olayım müsadenizle. Yarından itibaren görüşmek üzere sizleri otelimizin kumsalından, denizinden ve Alaçatı'dan bir iki resim ile başbaşa bırakıyorum


Ilıca'nın harika denizi

Mavi bayraklı plaj ve harika kumsal





Ülkemin aşık olduğum köşelerinden biri olan Alaçatı'nın evleri


Alaçatı'da akşam oluyor




Alaçatı'da gece
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Alternatif Mutfak Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino